Dačić i šef Misije OEBS o saradnji, reformama i medjustranačkom dijalogu

Izvor: Beta, 03.Mar.2021, 17:46

Dačić i šef Misije OEBS o saradnji, reformama i medjustranačkom dijalogu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i novi šef Misije OEBS u Beogradu Jan Bratu danas su izrazili spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju i partnerskim odnosima.Oni su razgovarali o dosadašnjoj saradnji Skupštine Srbije i Misije OEBS u Beogradu i mogućnostima za zajedničko delovanje na unapredjenju rada srpskog parlamenta, saopštio je Dačićev kabinet.Bratu je ukazao na spremnost Misije OEBS da pomogne institucijama u Srbiji u sprovodjenju reformi i realizaciji ciljeva Vlade, navodi se u saopštenju.Dačić je, kako se navodi, podsetio na odličnu saradnju Beograda i ambasadora Brata dok je on bio na čelu Misije OEBS na Kosovu i izrazio nadu da će ona biti nastavljena.Predsednik Skupštine je upoznao Bratua sa procedurom promena Ustava Srbije, nakon što je, kako se navodi, ambasador izrazio interesovanje u vezi s ustavnim amandmanima koji se odnose na pravosudje i izbor sudija.Dačić je informisao sagovornika i o drugoj fazi medjustranačkog dijaloga uz posredstvo Evropskog parlamenta i o video sastanku koji je tim povodom održao sa predstavnicima zakonodavnog tela EU u ponedeljak, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić i šef Misije OEBS-a o saradnji, reformama i međustranačkom dijalogu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2021

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i novi šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Beogradu Jan Bratu izrazili su, u sredu, 3. marta, spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju i partnerskim odnosima. Oni su razgovarali o dosadašnjoj saradnji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.