Dačić i ambasadorka Češke o saradnji dve zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i ambasadorka Češke o saradnji dve zemlje

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Češke Ivanom Hlavsovom, koja krajem ovog meseca završava svoj mandat u Srbiji i zahvalio joj na dosadašnjoj podršci Češke Republike evrointegracijama Srbije.

Sagovornici su konstatovali da bliski i prijateljski odnosi dve zemlje imaju dugu istorijsku tradiciju i istaknuta je neophodnost njihovog produbljivanja i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstvo spoljnih poslova.

Izraženo je zadovoljstvo što zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i preneta je spremnost da se on nastavi i ubuduće.

Dačić je izrazio očekivanje da će se podrška Češke nastaviti i tokom daljeg pregovaračkog procesa o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Hlavsova je zahvalila Dačiću na saradnji, uz ocenu da pored veoma dobrih odnosa dve zemlje i saradnje sa zvaničnicima i institucijama Srbije, njen mandat obeležava i uverenje o snažnom prijateljstvu dva naroda.

Dačić je istakao da je uveren da će ovogodišnje zajedničko obeležavanje 100 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između tadašnje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i tadašnje Čehoslovačke biti prilika da se još jednom podvuče značaj bilateralnih odnosa sa Češkom i Slovačkom, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić zahvalio Danskoj na podršci u evrointegracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Danske Andreasa Kristijana Haugora i zahvalio mu na dosadašnjoj kontinuiranoj podršku evrointegracijama Srbije, saopšteno je iz ministarstva...U razgovoru je potvrđeno da su bilateralni odnosi Srbije i Danske dobri, ali da ima prostora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.