Dačić i Veljović zaratili oko načelnika  policije

Izvor: Blic, 14.Sep.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Veljović zaratili oko načelnika policije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović ne mogu da se dogovore o tome ko će biti budući načelnik Policijske uprave u Novom Sadu i to je, kako saznaje “Blic”, jedini razlog zbog kojeg je novosadska policija u ovom gradu i danas bez čelnog čoveka.

Gotovo svi najviši zvaničnici, od prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, preko gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, do lidera opozicionog LSV-a Nenada Čanka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slažu se da je situacija u vojvođanskoj prestonici u bezbednosnom smislu nepodnošljiva, jer je tamošnja policija četiri godine bez načelnika. Državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić je pre izvesnog vremena najavio da će ime načelnika biti poznato do kraja avgusta, ali je i taj rok probijen.

Kako saznaje “Blic”, Veljović je još pre tri meseca podneo predlog za imenovanje Nikole Brkića na mesto načelnika novosadske policije, što je obrazložio “iskustvom i poznavanjem problematike” kandidata.

- Načelnike policijskih uprava predlaže direktor policije, a odluku o imenovanju potpisuje ministar unutrašnjih poslova. Predlog Veljovića trebalo je da potpiše Ivica Dačić, ali on to odbija da uradi. Veljović je više puta zvao da pita zašto nema potpisa, ali odgovor nije dobio - kaže izvor “Blica” iz MUP-a.

Naš sagovornik navodi da je Brkić radio u krvnim deliktima Uprave kriminalističke policije i da ima veliko iskustvo, a trenutno je zamenik “nepostojećeg” načelnika.

I po hodnicima u Ministarstvu se već odavno priča o sukobu dva kabineta zbog kojih je nemoguće izabrati načelnika policije.

Prema saznanjima “Blica”, ministar policije smatra da bi mesto načelnika trebalo da zauzme Stevan Krstić, v.d. načelnika koji je, kako nezvanično saznajemo, u dobrim odnosima sa Dušanom Bajatovićem, direktorom “Srbijagasa” i funkcionerom SPS-a.

U kabinetu ministra policije juče nisu odgovarali na naše pozive i poruke, baš kao ni u direkciji policije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić i Veljović zaratili oko načelnika policije u Novom Sadu

Izvor: Blic, 14.Sep.2013

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović ne mogu da se dogovore o tome ko će biti budući načelnik Policijske uprave u Novom Sadu i to je, kako saznaje “Blic”, jedini razlog zbog kojeg je novosadska policija u ovom gradu i danas bez čelnog čoveka...Gotovo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.