Dačić i Vang: Potvrđeno prijateljstvo i savezništvo

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Vang: Potvrđeno prijateljstvo i savezništvo

Njujork -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Kine Vang Jiem.

Na sastanku je potvrđeno veliko prijateljstvo, strateško partnerstvo i čvrsto savezništvo između dve države.

Vang je potvrdio uspeh nedavne posete delegacije Srbije predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem Kini i izneo ocenu da se bilateralna saradnja razvija po predviđenom planu na obostrano zadovoljstvo i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korist zajedničkog uspeha, navodi se u saopštenju MSP.

Istaknuto je i da se dve zemlje na internacionalnom planu snažno zalažu za poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta suverenih država.

Šefovi diplomatija Kine i Srbije složili su se da je saradnja i međusobna podrška dve države na izuzetno visokom nivou.

Sagovornici su se složili o redovnim međusobnim susretima u cilju što bolje koordinacije zajedničkih aktivnosti u cilju daljeg osnaživanja bilateralne saradnje.

Dačić se nalazi u Njujorku u sastavu delegacije Srbije predvođene premijerkom Anom Brnabić na zasedanju Generalne skupštine UN.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.