Dačić i Šojgu: Otvaranje centra u Nišu 25. aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Šojgu: Otvaranje centra u Nišu 25. aprila

MOSKVA -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu dogovorili su danas u Moskvi da 25. aprila bude otvoren Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu i da se tog dana potpišu sporazum i statut o njegovom osnivanju.

Oni su istakli da je u protekloj godini došlo do povećanja od 28 odsto u spoljnotrgovinskoj razmeni dve zemlje, saopštio je Biro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva unutrašnjih poslova za saradnju sa medijima.

"Ono što posebno raduje je da je izvoz Srbije u Rusiju porastao za 43 odsto u odnosu na 2011 godinu", rekao je Dačić.

Dačić je u Moskvi rekao da mu je patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril preneo podršku i solidarnost Ruske pravoslavne crkve, naroda i države o principijelnim pitanjima kada je reč o problemima sa kojima se Srbija suočava.

On je podsetio da je Ruska pravoslavna crkva u više akcija humanitarnom pomoći pomagala Srbiju, posebno Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji.

Dačić je izrazio nadu da će odnosi između Ruske i Srpske pravoslavne crkve biti podsticaj čvršćim vezama i povezivanju Srbije i Rusije, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.