Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Pariljo: Srbiju i Kubu vezuju čvrsti prijateljski odnosi

Ministri spoljnih poslova Srbije i Kube, Ivica Dačić i Bruno Rodriges Pariljo, ocenili su danas u Azerbejdžanu da dve zemlje vezuju čvrsti prijateljski odnosi koji nikada u istoriji nisu bili poljuljani, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na sastanku održanom na marginama ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, Dačić je zahvalio "na principijelnoj podršci Kube" u vezi s pitanjem Kosova i "istakao važnost podrške kubanske strane" prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pokušaja Kosova da postane član međunarodnih organizacija, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Dačić i Pariljo su razgovarali o mogućnosti organizovanja ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih u Beogradu 2021. godine, kojim bi se obeležilo 60 godina od osnivanja Pokreta, odnosno održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih, u Beogradu 1961. godine.

Dačić je pozvao kubanskog kolegu da poseti Srbiju, a Pariljo je uzvratio pozivom šefu srpske diplomatije na obeležavanje 500 godina osnivanja Havane, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.