Dačić i Mihu o viznoj politici Srbije i migrantima

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Mihu o viznoj politici Srbije i migrantima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i generalna direktorka Generalnog direktorata Evropske komisije za migracije i unutrašnje poslove Paraskevi Mihu razgovarali su o viznoj politici Srbije. Mihu je razgovarala i sa ministrom Nebojšom Stefanovićem koji je tom prilikom rekao da je realizovano više od polovine plana aktivnosti za Poglavlje 24. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ivica Dačić je naglasio da su ostvareni veoma značajni koraci u toj oblasti, posebno u pogledu prihvatanja standarda Evropske unije.

Ukazao je da se, pri utvrđivanju viznog režima, Srbija prvenstveno rukovodi mogućnostima unapređenja svog međunarodnog položaja i podsticanja ekonomske i turističke saradnje.
"Istovremeno, naša strana preduzima brojne mere u cilju prevencije eventualne zloupotrebe bezviznog režima, što prema postojećim indikatorima uspešno činimo", rekao je Dačić.
Dačić i Mihu su se saglasili da su uzajamna saradnja i solidaran pristup u vezi s migracijama neophodni za uspešno regulisanje migrantske krize.
Takođe, sagovornici su naglasili da je otvoren dijalog od posebnog značaja za uspešnu saradnju, te su stoga izrazili spremnost za nastavak aktivnih kontakata i dalju razmenu podataka između Vlade Srbije i Evropske komisije.
Realizovano više od polovine aktivnosti plana za Poglavlje24
Sa generalnom direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za migracije i unutrašnje poslove razgovarao je i mnistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
"Srbija je realizovala više od polovine aktivnosti u okviru Akcionog plana za Poglavlje 24 u pregovorima sa Evropskom unijom", rekao je ministar.
Teme sastanka u Beogradu bile su i borba protiv organizovanog kriminala, unapređenje zaštite granica Srbije, pitanje iregularnih migracija i borba protiv terorizma, saopštio je MUP.
Stefanović i Mihu su konstatovali da je za rešavanje pitanja migracije neophodno jedinstveno rešenje na nivou cele Evrope.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Napredak u prihvatanju evropskih standarda u viznoj politici

Izvor: Beta, 27.Nov.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije  Ivica Dačić izjavio je danas u razgovoru s visokom zvaničnicom direktorata Evropske komisije za migracije i unutrašnje poslove da je Srbija u viznoj politici ostvarila značajne korake u prihvatanju standarda Evropske unije.U razgovoru s generalnom direktorkom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.