Dačić, Marković i Šapić na konsultacijama kod Brnabić

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2020, 08:54

Dačić, Marković i Šapić na konsultacijama kod Brnabić

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić razgovarala je jutros sa predstavnicima koalicije Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS), i Srpskog patriotskog saveza (SPAS) o formiranju novog kabineta.

Brnabić se u 8 časova u Vladi Srbije sastala sa liderima koalicije SPS-JS, Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom koji se po završetku sastanka nisu obratili novinarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Mandatarka se potom sastala sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem koji je posle sastanka rekao novinarima da je zadovoljan razgovorima, ali i dodao da ne bi bilo fer da otkriva rezultate pre sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) zakazane za 17 časova.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je ranije da su opcije za formiranje nove vlade koalicija SNS sa SPS-JS i manjinama, koalicija SNS sa SPAS-om i manjinama, koalicija SNS sa SPS-JS, SPAS-om i manjinama i koalicija naprednjaka i manjinskih stranaka.

Očekuje se da će sastav novog kabineta biti poznat posle današnje sednice Predsedništva SNS.

Ustavni rok za formiranje vlade ističe 3. novembra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.