Dačić i Kostarakos o saradnji u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Kostarakos o saradnji u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i predsedavajući Vojnom komitetu Evropske unije (EU), general Mikhail Kostarakos, izrazili su danas zadovoljstvo zbog visokog stepena saradnje koji Srbija ostvaruje sa EU u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike.

Kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova, Srbija učestvuje u četiri vojne operacije EU i jedna je od samo četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << države van EU koje su potpisale Administrativne aranžmane za saradnju sa Evropskom odbrambenom agencijom.

Srbija je nedavno postala i deo borbenih grupa EU, pristupanjem borbenoj grupi Helbrok, pod vođstvom Grčke.

Na sastanku je istaknuto da EU prepoznaje i ceni aktivan i konstruktivan doprinos Srbije u okviru Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, kojim se izgrađuje međusobno poverenje, razvijaju kapaciteti i jača njihova interoperabilnost te zajednički doprinosi globalom miru i bezbednosti, navodi se u saopštenju.

Razgovor sa Kostarakosom, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, bio je prilika da se razmotre nove inicijative i mogućnosti za dalje jačanje saradnje.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.