Dačić i Đurić sa Bratuom o situaciji na KiM

Izvor: RTS, 09.Avg.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Đurić sa Bratuom o situaciji na KiM

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu, ambasadorom Janom Bratuom, o aktuelnoj situaciji na KiM i pitanjima od značaja za aktivnosti Misije. Sa Bratuom je razgovarao i šef Kancelarije za KiM Marko Đurić koji je rekao da ni 1.938 dana od trenutka kad je u briselskom dijalogu postignut dogovor, Priština nije uradila ništa na formiranju Zajednice srpskih opština. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu, ambasadorom Janom Bratuom, o aktuelnoj situaciji na KiM i pitanjima od značaja za aktivnosti Misije.

Obostrano je konstatovan značaj delovanja Misije u skladu sa njenim mandatom i statusnom neutralnošću..
Takođe je konstatovana, kako se navodi, i potreba doslednog i sistematskog praćenja poštovanja ljudskih prava i zajednica, kao i jačanje aktivnosti Misije u tom smeru.
I direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je razgovarao sa Bratuom. Srbija će još intenzivnije nastaviti da politički, ekonomski, ulaganjem u infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, istakao je Đurić na sastanku.
Sa Bratuom je razgovarao i o neophodnosti poštovanja i unapređenja ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.
Sagovornici su razmenili mišljenja o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na KiM i složili se da je potrebno nastaviti rešavanje otvorenih pitanja dijalogom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Đurić je konstatovao da ni 1.938 dana od trenutka kad je u briselskom dijalogu postignut dogovor, Priština nije uradila ništa na formiranju Zajednice srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić se sastao sa Bratuom

Izvor: Beta Video, 09.Avg.2018

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa šefomMisije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.