Dačić i Ahmad o prevenciji seksualnog nasilja u ratovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Ahmad o prevenciji seksualnog nasilja u ratovima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas u razgovoru sa specijalnim predstavnikom u vladi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske (UK) za sprečavanje seksualnog nasilja u konfliktima Tarikom Ahmadom da je potrebno učiniti sve kako bi se pružila zaštita i pomoć svim žrtvama ovih zločina, ali i sprečile sve zloupotrebe, manipulacije brojevima žrtava i politizacija.

"Sagovornici su se složili da je sprečavanje stigmatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žrtava i adekvatno kažnjavanje počinilaca ovih zločina važan element u postizanju pravde", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je, dodaje se, preneo podršku nastojanjima Ujedinjenog Kraljevstva za prevenciju seksualnog nasilja u oružanim sukobima, a takođe ga je informisao o merama koje su preduzete na planu primene rezolucije Saveta bezbednosti UN 1325 "Žene, mir i bezbednost", kao i na planu individualizacije krivične odgovornosti u okviru pravosudnog sistema Srbije.

Dačić je ukazao na značaj unapređenja bilateralnih odnosa i sveukupne saradnje sa UK.

"Konstatovana je potreba da se u narednom periodu intenziviraju kontakti na visokom i najvišem nivou. Ukazano je na neophodnost intenziviranja strateškog dijaloga i unapređenja saradnje na ekonomskom planu", dodaje se u saopštenju.

Ahmad je istakao da će Ujedinjeno Kraljevstvo i nakon "Bregzita", ostati pouzdan partner Srbije, kako na bilateralnom planu, tako i kada je reč o globalnim izazovima kao što su bezbednost i klimatske promene, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpsko-britanski sastanak o sprečavanju seksualnog nasilja u konfliktima

Izvor: Danas, 17.Jun.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom u britanskoj vladi za sprečavanje seksualnog nasilja u konfliktima Tarikom Ahmadom u okviru pripreme za drugi Globalni samit o tome. Članak Srpsko-britanski sastanak o sprečavanju seksualnog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.