Dačić članovima SPS-a: Birajte me samo ako sam vam potreban

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić članovima SPS-a: Birajte me samo ako sam vam potreban

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je ta stranka u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom ostvarila veliki napredak u razvoju Srbije i poručio članovima SPS-a da ga ne biraju za lidera partije zbog njegovih ličnih ambicija, već ako im je zaista potreban na toj funkciji.
Dačić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je SPS postavila temelje za izgradnju zemlje zasnovane na tržišnoj privredi i osnovnim principima socijalne pravde.
 
''Ne želim da budem predsednik socijalista utopista, već predsednik stranke koja će imati veliku podršku građana zato što nudi prave odgovore na veoma teška pitanja'', poručio je Dačić na 10. konferenciji gradske organizacije SPS-a Beograd, u susret redovnom stranačkom Kongresu, zakazanom za 22. decembar.
Lider SPS-a je naveo da je u koaliciji sa SNS, iako nisu u istom ideološkom korpusu, ostvarili veliki napredak, stabilizovali finansije i doveli u sklad prihode i rashode.
''Vučić i ja smo bili suočeni sa problemom likvidnosti i održivosti budžeta. Preduzimane su teške mere, ali uspeli smo da napravimo određene postavke za izgradnju zemlje koja će se bazirati na tržišnoj privredi ali i na osnovnim principima socijalne pravde. A da li će se to desiti, zavisiće od toga kako ćemo dalje raditi'', rekao je Dačić.
Poručio je da SPS mora da se bolje organizuje, budući da se promenio način političkog delovanja.
''Veoma je važno vratiti ugled političkih partija jer danas postoji uverenje da su političke stranke nepotrebne i štetne. Bitno je da imamo program, ljude, a ni kadrovske promene ne smeju da budu na štetu jedinstva partije'', kazao je Dačić.
On je istakao da je ostvario sve svoje političke ambicije i poručio da ostanak na funkciji lidera partije ''više nije njegova lična stvar'', već da sve radi za Srbiju i SPS.
''Sledeće godine u aprilu treba da obeležimo 100 godina od osnivanja jer SPS u političkom smislu jeste Socijalističke radničke partije Jugoslavije koja je formirana 1919. godine'', rekao je Dačić i dodao da smatra da partija treba da rehabilituje Aleksandra Rankovića i Simu Markovića.
Potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić naglasio je da stranačka podrška Dačiću treba da bude snažna i vidljiva za sve ono što radi u Vladi Srbije, u odbrani Srbije i na ostvarivanju svih nacionalnih i državnih interesa, od odbrane Kosova i Metohije do poboljšanja položaja Srbije u međunarodnim okvirima.
''Kongres treba da pošalje poruku da se socijalisti čvrsto drže svojih idejnih opredeljenja i da će se u narednim godinama još čvršće držati levičarske ideologije'', rekao je Antić. 
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić članovima SPS: Birajte me samo ako sam vam potreban

Izvor: Blic, 16.Dec.2018

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je ta stranka u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom ostvarila veliki napredak u razvoju Srbije i poručio članovima SPS da ga ne biraju za lidera partije zbog njegovih ličnih ambicija, već ako im je zaista potreban na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.