Dačić: Za nas će i 21. jun biti dan pobede nad fašizmom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 11:46

Dačić: Za nas će i 21. jun biti dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas, 9. maja, ali će za Srbiju biti važan i 21. jun kao dan pobede nad fašizmom, rekao je lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i dodao da sve političke stranke treba da osude nasilje koje se juče dogodilo ispred parlamenta u organizaciji lidera Dveri Boška Obradovića.

On je naveo da vladajuća koalicija nema strah i da žele da deo opozicije okupljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko Saveza za Srbiju izađe na izbore 21. juna.

"Oni beže do izbora, misle da će nasiljem doći do vlasti", rekao je on i dodao da je dugo u politici, da je svašta preživeo, ali da se nikada nije desilo da neko ispred parlamenta napada poslanike.

Kako kaže, nasilje je jedina ponuda dela opozicije, sa kojom istupaju pred građane.

Dodaje da Obradović nije juče priveden zato što ga štiti poslanički imunitet i da je za privođenje potrebno ukidanje imuniteta ili da je uradio krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna duža od pet godina.

"Lako može svako da odgovori na nasilje, ali to onda podrazumeva velike sukobe, uvlačenje mnogo šireg kruga ljudi, prihvatanje provokacija. I predsednik Aleksandar Vučić je rekao da ćemo mi učiniti sve da ne dolazi do većih incidenata", rekao je Dačić za Pink.

Napominje da bi sve političke stranke trebalo da osude taj akt Obradovića i dodao da oni koji "stoje iza Obradovića ili su režiseri" otvoreno ćute.

"Nisam video da se (Dragan) Đilas ogradio, (Boris) Tadić ćuti", rekao je on i dodao da su postupke Obradovića osudili Gordana Čomić, Zoran Živković, Čedomir Jovanović, Nenad Čanak.

Podseća da je Obradović zviždao u parlamentu u pištaljku i kada su on (Dačić) i premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije govorili o ukidanju vanrednog stanja i kada ga je neko od poslanika pitao šta su njegovi zahtevi on je rekao da nema zahteve.

"Narod je najbolji sudija. Ovde je reč hoćemo li da glasamo za normalno društvo", rekao je Dačić i dodao da će predložiti da se u Srbiji uvede dan nacionalnog jedinstva.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ: Niko iz Đilasovog bloka nije osudio nasilje Obradovića, očigledno da podržavaju ovaj fašizam!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020

Nasiljem koje je demonstrirano ispred Skupštine Srbije zapravo je predstavljena ponuda građanima i politički program tog dela opozicije, ocenjuje ministar Ivica Dačić...- Ne mogu da verujem da, u situaciji kada su i dalje na snazi mere sprečavanja širenja zaraze i kada ljudi i dalje umiru, neko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.