Izvor: RTS, 04.Dec.2022, 17:17

Dačić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti posle sastanka sa Lajčakom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
Ivica Dačić je, u izjavi novinarima posle sastanka sa iranskim kolegom Hoseinom Amir Abdolahijanom, rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odluka o odlasku u Tiranu nije motivisana time da li Srbija želi da ide u EU ili ne.

"Ta odluka je odluka o beskrajnoj toleranciji EU prema izazivačima eskalacije sukoba na KiM, odnosno prema Kurtiju", rekao je Dačić i dodao da je Kurti "pod noge bacio" EU i Briselski sporazum.
Istakao je i da svi planovi zavise od toga da li EU i međunarodna zajednica žele da izvrše pritisak na one koji uporno izazivaju sukobe.
Ocenio je da je sutrašnja poseta Lajčaka jedna u nizu onih za prevazilaženje eskalacija, jer postoji spisak incidentnih situacija koje Priština proizvodi i koji je neograničen.
Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana održaće se u utorak, 6. decembra, u Tirani.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ ODLUKU O PRISUSTVU NA SAMITU U TIRANI DONOSI POSLE SUSRETA SA LAJČAKOM Dačić: Kurti je pod noge bacio EU i Briselski sporazum

Izvor: Pančevac-online.com, 04.Dec.2022

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. . Dačić je, posle sastanka...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.