Dačić: Velikoalbanska politika ugrožava region

Izvor: RTS, 04.Mar.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Velikoalbanska politika ugrožava region

Skandiranje imena terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i izjave iz Prištine o svealbanskoj pobedi, povodom izbora u crnogorskoj opštini Tuzi, najbolja je potvrda velikoalbanske politike, ocenio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ivica Dačić rekao je da je svima valjda jasno da nije ugrožen samo teritorijalni integritet Srbije, već i Crne Gore, Severne Makedonije i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčke.

"Svako dalje zatvaranje očiju pred stvaranjem Velike Albanije može dovesti do ugrožavanja mira i stabilnosti u regionu", upozorio je Dačić u izjavi Tanjugu.
Naglasio je da "brižni" predstavnici međunarodne zajednice ne propuštaju priliku da svet plaše Velikom Srbijom, a iza leđa stvaraju Veliku Albaniju.
"I onda se žale kad Srbija govori o dvostrukim standardima", konstatovao je Dačić.
Pristalice albanskih partija u podgoričkoj opštini Tuzi, koju naseljavaju većinom Albanci, sinoć su pobedu na lokalnim izborima proslavili povicima "UČK" (OVK) i uz zastave Albanije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Vojska Srbije,   Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i general Žuno: Interes Srbije i NATO očuvanje regionalnog mira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2019

NATO poštuje neutralnost Srbije, KFOR neće menjati svoju ulogu na Kosovu, a Srbija i vojna alijansa dele interes za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, poručeno je s današnjeg sastanka potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i zamenika komandanta NATO Komande združenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.