Izvor: Beta, 25.Avg.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Togo povukao priznanje Kosova, nastavićemo sa takvim aktivnostima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je večeras da je Togo 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova, objavljeno je na portalu TV Pink.On je u emisiji na toj televiziji pokazao notu o povlačenju navodeći da je odluka doneta 28. juna na Vidovdan."Naš je cilj da taj broj priznanja padne ispod polovine, ispod 97 zemalja članica UN-a. Time dobijamo to da oni ne mogu da se ponašaju kako hoće. Oni ne mogu da budu članica UN-a jer će Rusija da stavi veto u Savetu bezbednosti ali ako Rusija ne stavi veto mi moramo da imamo većinu članica UN na našoj strani", rekao je Dačić.On je kazao i da će Srbija nastaviti te aktivnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Priština o Togou: Ne komentarišemo lažnu propagandu i dokumente Ivice Dačića

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 11:42

Priština -- Ministarstvo spoljnih poslova Kosova nije želelo da komentariše tvrdnje srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da je Togo povukao priznanje Kosova...Savetnik ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj rekao je za Koha.net da neće komentarisati "lažnu propagandu i dokumente...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.