Dačić: Teret krize ne sme samo na najsiromašnije

Izvor: Glas javnosti, 30.Maj.2013, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Teret krize ne sme samo na najsiromašnije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da se ne može najveći teret ekonomske krize prebacivati na najsiromašnije i da Vlada "neće ići" na smanjenje plata i penzija, već razmatra kojom brzinom će rasti.

"Stojim na stanovištvu da se ne može samo štedeti, već da se mora ulagati u razvoj. To da će samo štednja doneti dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ovoj zemlji - to je nemoguće", istakao je premijer.

Dačić je u parlamentu, na sednici na kojoj se raspravlja o ekonomskoj i socijalnoj sitauciji u zemlji, rekao da se Srbija mora suočiti sa problemima i videti koji je put kojim će ići dalje.

Najveći deficit u budžetu bio je skoro osam odsto u vladi koju je vodio Mirko Cvetković, naveo je Dačić, sli i naglasio da nije došao u parlament da bi raspravljao kada je bilo gore, već šta mora da se uradi.

"Šta se predlaže za rešenje ovako teške ekonomske situacije, to je ono što moramo da vidimo", dodao je.

Dačić je naglasio da po svim istraživanjima javnog mnjenja, čak i po onima po kojima je - kako je kazao - Boris "Tadić još predsednik Srbije" - nikada nije bilo ovoliko poverenje građana u vladu.

"Pričajte šta hoćete, odavno nije bilo ovakvo očekivanje građana, ja sam zabrinut zbog toga, mnogo očekuju od ove vlade, mnogo očekuju na poboljšanju ekonomske situacije", kaže premijer.

Dačić je negodovao što su mu pojedini poslanici dobacivali sa mesta i poslaniku DS Srđanu Milivojeviću poručio da to ne čini, jer tako nešto nije demokratski:

"Nisam došao zato što moram, mogao sam da izmislim obaveze, da kažem da ne mogu da dođem, uvek se nalazi opravdanje, ali sam uvek došao kada ste me zvali i molim vas da mi ne dobacujete. Znam da je to vaš manir, Milivojeviću, iz petookotobarskih dana.

Dačić je najavio da će ceo dan provesti u parlamentu, gde je - kako kaže - "prebacio svoje obaveze", ali da, ako ga budu opominjali za dužinu govora, ne mora ni da se obraća poslanicima.

"Ako je problem u vremenu, ne moram da govorim", dodao je.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Krizu da ne trpe najsiromašniji

Izvor: B92, 30.Maj.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da se ne može najveći teret ekonomske krize prebacivati na najsiromašnije...Prema njegovim rečima, Vlada "neće ići" na smanjenje plata i penzija već razmatra kojom brzinom će rasti..."Stojim na stanovištvu da se ne može samo štedeti, već...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.