Dačić: Tanja Fajon i Vladimir Bilčik u četvrtak u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 03:58

Dačić: Tanja Fajon i Vladimir Bilčik u četvrtak u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je u nedelju u emisiji "Hit Tvit" da u četvrtak u Srbiju dolaze Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, evroparlamentarci koji su bili kofasilitatori pregovaračkog procesa.

"Kada su prošli put bili izbori oni su bili favoriti Đilasovi jer su oni smatrali da oni njima treba da služe i da sve što oni predlože oni bukvalno verifikuju i nama to prenesu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Dačić.

"Međutim, kako je rekao, na tom dijalogu koji je bio, koji jedino nisu podržali Dragan Đilas i Vuk Jeremić, pokazalo se da su oni dali određene predloge koje je prihvatila vlast, što, kako kaže, možda nisu očekivali, ali je, ističe Dačić, Vučić pokazao značajno veću dozu fleksibilnosti nego neki opozicioni prvaci."

Kako je Dačić primetio, sada su evroparlamentarci "odjednom izdali Đilasa, oni su sada svi u funkciji vlasti, Vučića, Dačića, ovih, onih... i osporavaju neki njihov legitimitet".

On je naveo da oni dolaze u četvrtak i da će u četvrtak i petak imati razgovore sa svim strankama, a u petak sa opozicionim strankama oko predloga zakona stavljenih na dnevni red koje će Skupština doneti pre raspuštanja, tako da niko nema osnova da kaže da je došlo do sistemske krađe na izborima.

"Na licu mesta svako nek kaže ovo nije u redu, a ne da imamo scenarije, da simuliramo situaciju da su eto oni navodno pobedili, a da ih je neko pokrao. Kako je to moguće?", zapitao se Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.