Da li vi to mene ne računate? Slušajte me dobro VIDEO

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 09:41

"Da li vi to mene ne računate? Slušajte me dobro" VIDEO

Beograd -- Problem je što svi misle da je Skupština tamo neko mesto za penzionere, izjavio za TV Prvu novi predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Predsednik Skupštine je druga po snazi funkcija u državi jer Skupštinu, kao i predsednika bira narod, objasnio je lider SPS i dodao da to ne kaže zbog sebe već zbog institucije.

Upitan da li ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "sklonio" u Skupštinu ili je sam to odlučio, Dačić kaže: "Nisam se ja sklonio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već smo Vučić i ja odlučili da ta institucija mora da se ojača. Nikada nijedan lider stranke nije bio šef Skupštine, jer je svako gledao da svoju moć meri kroz izvršnu vlast."

Kako dalje ističe, ko želi ozbiljno da se bavi politkom zna da je za politiku važno kakvu će politiku da vodi. Na pitanje kakvu će on politiku da vodi, s obzirom na to da većinu u Skupštini ima SNS, Dačić kaže da je SNS dominantan i u vladi. "Funkcija ne čini čoveka, već čovek funkciju", dodao je on.

"Ja sam tamo da delujemo efikasno i radimo dobro i da činimo zajednični front vlasti. Znam da će svako sada to da tumači na svoj način, ali Vučić nije morao meni da ponudi to mesto, nije imao loše namere. Dugo smo razgovarali o tome", kaže Dačić.

Ističe da su on i predsednik Srbije pre svega prijatelji. "Ovo je samo jedan trenutak u političkoj istoriji koja će biti burna u narednih nekoliko godina. Čeka nas dijalog s Prištinom, pristisci na međunarodnoj sceni, razgovori u vezi EU...", kazao je on.

Lider SPS je ocenio i da postoji jedna bolest, a to je kratkovidost, u smislu da će sada svako da tumači poziciju SPS na ovaj ili onaj način, odnosno u smislu da ima ovoliko ministara ili onoliko, "a niko ne pita koliko ko ima moći na političkoj sceni".

"SPS ima predsednik Skupštine, generalnog sekretara, potpredsednika vlade...", kaže Dačić. Na pitanje ko će biti ministar prosvete, pošto ga daje njegova partija, odnosno "da da vest građanima Srbije", Dačić je odgovorio sa "neću", a zatim dodao da se šali.

Ipak, na konstataciju da sada SPS ima manje važnih funkcija, predsednik Skupštine je imao spreman odgovor: "Da li vi to mene ne računate? Kako vi računate da vredi predsednik Skupštine?"

"To je problem, što svi mislite da je Skupština tamo neko mesto za penzionere i hoćete da ga skrajnete. To je pogrešno. Sušajte me dobro, ja vodim politiku, glasači glasaju za SPS zbog toga i meni treba prostor za delovanje i ja sam od četvrtka bio na svim televizijama na kojima nisam bio, šta će meni više od toga", rekao je Dačić.

A nije, kako kaže, odustao ni od onoga što je najavio ranije, a to je čistka u stranci. "Sada ću imati više vremena za to."

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Nisam se sklonio u Skupštinu, već da radim posao koji smo Vučić i ja smatrli da bi bilo najbolje

Izvor: Danas, 26.Okt.2020

Predsednik Skupštine Srbije i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da sve što se sada čini u formiranju Vlade Srbije radi se u cilju strateškog dogovoranja za 2022. godinu, odnosno ujedinjenog nastupa socijalista i naprednjaka na gradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.