Dačić: Srbija ne može zaštititi svoje nacionalne interese bez pomoći Rusije

Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija ne može zaštititi svoje nacionalne interese bez pomoći Rusije

Srbija ne može zaštititi svoje nacionalne interese bez pomoći Rusije, izjavio je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. "Treba da bude jasno da Srbija nije u stanju da zaštiti svoje državne interese bez pomoći Ruske Federacije", rekao je on na konferenciji za novinare u Moskvi. "Srbija bez pomoći svojih prijatelja i Rusije, naravno, našeg najvećeg prijatelja, ne može da zaštiti svoje nacionalne i državne interese", dodao je Dačić.
ss
On je takođe saopštio da očekuje posetu svog ruskog kolege Sergeja Lavrova Beogradu do kraja godine. "Ministar Lavrov i ja imamo tradiciju da se sastajemo dva puta godišnje - barem jednom u Srbiji, jednom u Rusiji. Nakon ove posete Moskvi, radujem se njegovoj poseti Beogradu do kraja ove godine", rekao je Dačić tokom pres konferencije.  

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Prijateljstvo Srbije i Rusije seže daleko u prošlost

Izvor: Blic, 17.Apr.2019

Diplomatski i politički odnosi između Srbije i Rusije sežu daleko i duboko u prošlost, još u srednji vek, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u Moskvi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.