Dačić: Srbija će pomoći Gani ako bude potrebno

Izvor: RTS, 10.Jun.2020, 17:28

Dačić: Srbija će pomoći Gani ako bude potrebno

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministarkom inostranih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Ajorkor Bočvej.
Ivica Dačić je sa Ajorkor Bočvej razgovarao o pandemiji i ukazao da je Srbija blagovremenim merama uspela da suzbije širenje virusa, što je rezultiralo da se građani polako vraćaju svakodnevnim aktivnostima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarka Bočvej je navela da je epidemija u Gani sada na vrhuncu, ali da na sreću broj obolelih nije visok kao u pojedinim evropskim državama.
Dačić je izrazio nadu da će Gana vrlo brzo uspeti da se izbori sa epidemijom i izrazio punu podršku i spremnost da, ukoliko je potrebno, Srbija uputi pomoć prijateljskom narodu Gane.
Ministri dveju zemalja su konstatovali da je u prethodnom periodu došlo do unapređenja bilateralne saradnje dve zemlje, ali da je pandemija zaustavila realizaciju konkretnih aktivnosti.
Sagovornici su izrazili spremnost da se dogovorena saradnja ponovo pokrene odmah nakon normalizacije situacije u obe zemlje.
Dačić se nada da će u uskoro imati prilike da ministarku Bočvej ugosti u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.