Dačić: Srbi će moći u Grčku od 15. juna i oni kod nas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 15:06

Dačić: Srbi će moći u Grčku od 15. juna i oni kod nas

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je Grčku i tamo utvrdio sa ministrom inostranih poslova Nikosom Dendijasom da građani dve zemlje bez ograničenja mogu da putuju od 15. juna.

Dačić je boravio u jednodnevnoj poseti Grčkoj i u Atini je rekao da Grčka i Srbija uvek grade dobre i prijateljske odnose.

"Preneo sam grčkom ministru našu odluku da građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogu da putuju bez testova i bez karantina. On mi je preneo da će od 15. juna to moći i u obrnutom smeru. Očekujemo da bude veliki broj turista, što sa naše strane u Grčku, ali i sa njihove u našu zemlju, kojih je bilo oko 50.000 prošle godine", rekao je Dačić.

On je zamolio Dendijasa da u Briselu počne da zastupa srpske interese kako bi postupak bez ograničenja počeo da se primenjuje u skladu sa preporukama Evropske Komisije.

"Da građani Srbije mogu da putuju od 1. jula u zemlje EU bez ograničenja", pojasnio je ministar.

Izrazio je i zadovoljstvo što su dve zemlje dobro sarađivale tokom krize i pandemije izazvane korona virusom.

"Izrazio sam i želju da se što pre normalizuje život u različitim segmentima", kazao je Dačić, koji je s grčkim kolegom razgovarao i o političkim pitanjima, saradnji, ali i teritorijalnom integritetu.

"Grčka podržava teritorijalni integritet kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ali i mi apsolutno podržavamo njihova prava i protiv smo svih provokacija koje dolaze sa različitih strana od njihovih suseda a u vezi s teritorijalnim integritetom i suverenitetom. Nastavljamo prijateljske odnose i očekujemo do kraja godine sastanak Saveta za saradnju između Grčke i Srbije", rekao je Dačić i dodao da se i dalje nalazimo u uslovima borbe protiv korone, ali i života sa koronom.

"Danas smo bili u zgradi ministarstva u kojoj se obavljaju ispitivanja, jer se neposredno pred naš dolazak pojavio jedan zaraženi, pa smo morali još jednom da uradimo testove. Iako smo pozitivni ljudi, mi smo negativni", dodao je u šali.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobre vesti iz Grčke: Srbi će moći na more od 15. juna, ali i Grci kod nas

Izvor: Luftika.rs, 12.Jun.2020

Dačić je boravio u jednodnevnoj poseti Grčkoj i u Atini je rekao da Grčka i Srbija uvek grade dobre i prijateljske odnose.. – Preneo sam grčkom ministru našu odluku da građani mogu da putuju bez testova i bez karantina. On mi je preneo da će od 15. juna to moći i u obrnutom smeru. Očekujemo...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.