Dačić: Slučaj s Egiptom i Kosovom nije jasan

Izvor: B92, 19.Jul.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Slučaj s Egiptom i Kosovom nije jasan

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da današnju posetu predsednika parlamenta Egipta Beogradu ne bi trebalo povezivati s povlačenjem priznanja Kosova.

Dačić kaže da u slučaju priznanja Kosova koje je učinio Egipat nije sve baš jasno, s obzirom da ne postoji pisani trag.

On je na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministarkom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Polak Beil, pojasnio da je bivši predsednik Egipta u poslednjim danima naložio Ministarstvu spoljnih poslova, a portparol Ministarstva izjavio da je Egipat priznao nezavisnost Kosova.

"Nikakve pisane odluke nije bilo", kazao je Dačić i dodao da ni na sajtu egipatskog Ministarstva spoljnih poslova ne postoji nigde informacija da je Egipat priznao Kosovo kao državu.

"Priština Egipat računa u onih 116 zemalja koje su priznale Kosovo, ali Egipat nije uspostavio diplomatske odnose sa Kosovom i ne glasa za njih u medjunarodnim institucijama", kazao je Dačić.

Istakao je i da Egipat ne radi na uspostavljanju diplomatskih odnosa s Kosovom i zahvalio ministarki spoljnih poslova Surinama na tome što je ona prva imala hrabrosti da preispita odluku i povuče priznanje Kosova.

Podsetimo, "Novosti" su objavile da mi Egipat mogao biti sledeća zemlja koja povlači priznanje Kosova, budući da danas u posetu dolazi predsednik parlamenta te zemlje, kao i zbog toga da tamošnja vlada pokušava da ispravi odluke prethodne.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.