Dačić: Rešenje za Kosovo prioritet Srbije

Izvor: B92, 26.Sep.2018, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Rešenje za Kosovo prioritet Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u Njujorku da je političko rešenje za Kosovo prioritet Srbije, saopštilo je MSP Srbije.

"Srbija, braneći svoj suverenitet i teritorijalni integritet, istovremeno brani i međunarodno pravo, Povelju UN, očuvanje međunarodnog mira i bezbednosti", rekao je Dačić u govoru na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih.

On je naveo da je Srbija potpuno posvećena dijalogu sa Prištinom pod pokroviteljstvom EU.

Dačić je izjavio da su ciljevi Pokret nesvrstanih, čiji je jedan od osnivača bila Jugoslavija, i danas aktuelni, pre svega pitanje jačanja multilateralizma i uloge UN, uz suverenu jednakost država, nemešanje u unutrašnja pitanja, poštovanje suvereniteta i drugo.

"Srbija je duboko uverena da je multilateralizam jedini pristup koji vodi napretku u svetu rastuće međuzavisnosti. Smatramo da jačanje kulture mira i dijaloga, politike kompromisa i miroljubive koegzistencije naroda predstavljaju pravi način za postizanje konkretnih rezultata", rekao je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim rečima, Pokret nesvrstanih ima važnu ulogu u procesu demokratizacije međunarodnih odnosa i ;rešavanju političkih, ekonomskih, socijalnih, kulturnih i humanitarnih problema.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.