Dačić: Prvo informacije o ubistvu Ivanovića, pa onda dijalog!

Izvor: BKTV News, 22.Jan.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Prvo informacije o ubistvu Ivanovića, pa onda dijalog!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da je Beograd opredeljen za dijalog sa Prištinom ali da će razgovore nastaviti kada dobije konkretne informacije o ubistvu Olivera Ivanovića.

On je na ručku sa ambasadorima država članica EU, čiji domaćin je bio šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici naglasio da Beograd od prištinskih vlasti i međunarodnih institucija prisutnih na Kosovu i Metohiji očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da što pre pronađu i procesuiraju odgovorne.

Ubistvo Ivanovića predstavlja pretnju za stabilnost regiona i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i istakao Dačić.

FOTO: Tanjug

On je istovrememno podvukao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije.

U tom smislu, najavljena Strategije o proširenju bi trebalo da pruži konkretizaciju pozitivnih i ohrabrujućih poruka predsednika Evropske komisije Junkera, rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Izrazio je uverenje da će objavljivanje 2025. godine, kao godine potencijalnog sledećeg proširenja imati izuzetno pozitivan efekat na podršku građana ulasku u EU i istovremeno pokazati da evropske države smatraju Srbiju budućim ravnopravnim delom Unije.

FOTO: Tanjug

Posebno je pozdravio odluku bugarskog predsedavanja Savetu EU da organizuje Samit EU-ZB u maju 2018. godine, što jasno ukazuje da je Balkan ponovo u fokusu.

Takođe, izrazio je nadu da će naredni Izveštaj Evropske komisije o proširenju konstatovati napredak koji je postignut i odati priznanje naporima i radu Srbije na sveobuhvatnim reformama.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.