Dačić: Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, a srpske diplomate širom sveta iz Ministarstva spoljnih poslova dobile su izričitu direktivu da ulože sve napore kako bi se osujetili pokušaji Kosova da postane članice te međunarodne policijske organizacije.

"Kosovo nema nikakve šanse za prijem u Interpol, doživeće katastrofu", rekao je Dačić za "Politiku" uoči današnje početka zasedanja Generalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupštine Interpola u Čileu.

"Večernje novosti" su imale uvid u otvoreni telegram koji je iz Ministarstva spoljnih poslova poslat svim srpskim diplomatskim predstavništvima, i u kojem je Ivica Dačić pod oznakom "vrlo hitno" poslao jasne instrukcije.

U telegramu se naglašava da su sprečavanje daljih priznanja nezavisnosti Kosova i povlačenje postojećih, kao i onemogućavanje prijema Prištine u međunarodne organizacije pitanja od najvišeg nacionalnog interesa i trenutno glavni spoljnopolitički prioritet na kojem je angažovano čitavo srpsko rukovodstvo.

"U svetlu predstojećeg zasedanja Generalne skupštine Interpola u Santjagu, trenutno je apsolutni prioritet nastavak intenzivnog angažovanja diplomatsko-konzularne mreže kod svih članica", navodi se u telegramu.

U dopisu Dačića se dodaje da je u slučaju da GS Interpola bude odlučivala o zahtevu Prištine za prijem, Srbiji važan glas svake države.

"Pojačani angažman neophodan je kod država čiji stavovi nisu čvrsti po pitanju podrške našoj poziciji", navodi se u dopisu ministra Dačića, prenose "Novosti".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačićeva direktiva pod oznakom "vrlo hitno"

Izvor: OkRadio.rs, 15.Okt.2019

Beograd -- Srpske diplomate širom sveta dobile su izričitu direktivu iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Srpska diplomatska predstavništva dobila su direktivu da ulože sve napore kako bi se osujetili pokušaji Kosova da postane članica međunarodne policijske organizacije.   Šef srpske...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.