Dačić: Priprema se pravni okvir za učešće MUP-a u misijama UN-a

Izvor: Blic, 11.Okt.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Priprema se pravni okvir za učešće MUP-a u misijama UN-a

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je, u razgovoru sa delegacijom Glavnog štaba UN, da se priprema pravni okvir za učešće srpskih policajaca u misijama Evropske unije, saopšteno je danas.

Dačić je razgovarao sa delegacijom Glavnog štaba UN, koju je predvodio direktor Odeljenja za Evropu i Latinsku Ameriku Farid Zarifi.

Zarifi je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažovanjem pripadnika MUP-a u mirovnim misija UN i pozdravio spremnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srpske strane da poveća učešće.

Tokom sastanka razmatrano je i dosadašnje angažovanje UN na Kosovu i Metohiji i "istaknuta nezamenljiva uloga i pozdravljena statusno neutralna uloga UMNIK-a", navodi se u saopštenju MUP-a.

U razgovoru je istaknuto da UN želi da doprinese boljem razumevanju Beograda i Prištine i da prati aktivnosti EU na Kosovu i Metohiji, te će njegovo prisustvo i dalje biti relevantno.

Takođe je naglašeno da UN podržava predstojeći dijalog, sa ciljem da se uspostavi mir i stabilnost. To je posebno značajno s obzirom na poverenje koje srpsko stanovništvo polaže u UN, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.