Dačić očekuje da budu kažnjeni zločini OVK

Izvor: Beta, 22.Jul.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić očekuje da budu kažnjeni zločini OVK

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se nada da će zločini Oslobodilačke vojske Kosova biti kažnjeni bez obzira na rezerve koje Srbija ima prema medjunarodnim sudovim koji su, kako je naveo uglavom sudila Srbima.On je novimarima u Beogradu rekao i da "svi pravdaju zločine OVK nad Srbima" i da ne želi da se priča o Specijalnom sudu za zločine na Kosovu završio kao i da drugim medjunarodnim tribunalima."Očekujemo da se ta praksa promeni. Ne bih za sada komentarisao ništa više, imajući u vidu da se ta tema na Kosovu i Metohiji zloupotrebljava u smislu odredjenih političkih igara unutar unutrašnje političke scene Kosova i Metohije, a veliko je pitanje da li tu zaista i postoji neki sukob izmedju njih", rekao je Dačić.On je ponovio i da Srbija trudi da iznadje pravedno i kompromisno rešenje za Kosovo.Upitan da li će Specijalni suda za zločine na Kosovu koji je pozvao Ramuša Haradinaj na sasušanje uspeti da sačuva 20 svedoka, Dačić je rekao da ne zna ima li toliko živih."Ne znam da li ima toliko živih svedoka, ne znam ni na čemu se zasniva taj slučaj, ali u svakom slučaju bi morali da obrate pažnju znajući s kim imaju posla", ...
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DAČIĆ: Srbija je jedina zaslužna za povlačenja priznanja Kosova!

Izvor: RTV Pink, 22.Jul.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da su "prazne priče" da je Rusija imala uticaja na pojedine zemlje da povuku priznanje Kosova.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.