Dačić: Ponosni smo na veze s Pokretom nesvrstanih

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ponosni smo na veze s Pokretom nesvrstanih

Srbija pridaje veliki značaj i visoko ceni saradnju koju ostvaruje sa Pokretom nesvrstanih, rekao je šef srpske dilomatije Ivica Dačić na ministarskom sastanku šefova diplomatija i vlada Pokreta nesvrstanih zamalja koji se održava u Bakuu.
"Ponosni smo na naše istorijske prijateljske veze sa državama Pokreta i želimo da nastavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << produbljivanje i intenziviranje političke, ekonomske i kulturno-prosvetne saradnje, kao i zajedničke napore na poštovanju međunarodnog prava", rekao je Dačić.

Dodao je da je Srbija, nažalost, na sopstvenom primeru iskusila posledice nepoštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
"Suočila se sa stranom vojnom agresijom na svojoj teritoriji, progonom stanovništva i uništavanjem vekovima stare kulturne i verske baštine, pokušajem secesionizma, kao i sve izraženijim teritorijalnim pretenzijama od strane jedne susedne države usmerenih ka srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji", rekao je između ostalog ministar Dačić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.