Dačić: Pokazali smo da pitanje Kosova nije rešeno

Izvor: Beta, 04.Sep.2020, 18:13

Dačić: Pokazali smo da pitanje Kosova nije rešeno

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da najavljeno potpisivanje ekonomskog sporazuma Beograda i Prištine u Beloj kući pokazuje da pitanje Kosova nije rešeno."Pokazali smo da pitanje Kosova nije rešeno. Ovo je prvi put da se pitanje statusa Kosova ostavlja za neke dalje razgovore", rekao je Dačić na televiziji Pink.On je ponovio da je srpska delegacija u Vašingtonu, na pregovorima s Prištinom koji su počeli juče, otklonila iz sporazuma "politički deo koji je neprihvatljiv" za Srbiju, odredbu o medjusobnom priznanju.Dačić je rekao da sporazum neće biti ugrožen u slučaju pada Vlade Kosova zbog tog dokumenta jer treba očekivati da će ga podržati kosovski predsednik Hašim Tači čija je stranka trenutno u opoziciji.Haradinaj, čija je stranka deo kosovske vlade, protivi se sporazumu u Beloj kući i zahteva da se izbaci tačka koja se odnosi na jezero Gazivode.Dačić je povodom toga rekao da "Amerikanci smatraju da Srbija i Kosovo treba zajedno da koriste resurse, što do sada nije bio slučaj".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U DPK nezadovoljni: Propuštena šansa za sporazum o priznaju

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2020

Opoziciona Demokratska partija Kosova Kadrija Veseljija nezadovoljna je danas potpisanom sporazumu Beograda i Prištine u Vašingtonu, jer u partiji smatraju da je prištinska delegacija propustila šansu da potpiše sporazum o "uzajamnom priznanju".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dačić: Tek ćemo se baviti delom sporazuma koji se odnosi na Izrael

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2020

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da će se Vlada Srbije tek baviti dijelom sporazuma iz Vašingtona koji se odnosi na Izrael, uz napomenu da svaki sporazum treba gledati sa dvije strane - šta ste uspjeli da sačuvate ili dobijete ili šta ste izgubili.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vašingtonski sporazum - ekonomija ispred politike

Izvor: RTS, 04.Sep.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti potpisali su u Beloj kući sporazum sa američkim predsednikom Donaldom Trampom o normalizaciji ekonomskih odnosa. Kome su očekivanja ispunjena, ima li razočaranih? . Ministar spoljnih poslova Srbije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.