Dačić: Perjanice OVK bi da sude Srbima, jedini njihov cilj je smirivanje kosovske javnosti

Izvor: Press, 06.Maj.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Perjanice OVK bi da sude Srbima, jedini njihov cilj je smirivanje kosovske javnosti

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da najave iz Prištine o inicijativi za formiranje tribunala koji bi se bavio navodnim zločinima Srba na Kosmetu posmatra u svetlu pokušaja da se pronađe ravnoteža sa radom Specijalnog suda koji se bavi OVK.
Foto:Blic
Dačić je to rekao za "Novosti" povodom najave predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da će se pred tamošnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << parlamentom uskoro naći inicijativa za formiranje tribunala "na Kosovu ili Međunarodnog suda", koji bi se bavio navodnim zločinima koji su na Kosmetu počinili Srbi.
- Teško mi je i da zamislim da bi bilo ko iz međunarodne zajednice podržao da se na Kosovu osnuje tribunal kojim bi dirigovale bivše perjanice OVK, sada preobučene u odela političara, a koje se vrlo lako mogu naći pred Specijalnim sudom za zločine OVK - rekao je Dačić.

On je dodao da ne zna zašto bi se osnivao međunarodni tribunal za navodne zločine Srba na KiM, kada je taj posao već bio u rukama Haškog tribunala.
- Zato mislim da je jedini cilj ovakvih najava smirivanje kosovske javnosti u momentu kada treba očekivati sve više poziva za lidere OVK da se pojave pred Specijalnim sudom - zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.