Izvor: Radio 021, 29.Feb.2020, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nije isključeno da je virus korona deo specijalnog rata protiv Kine

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je, nakon posete Pekingu, da je Kina "zemlja koja stoji na braniku sveta od korona virusa".

"U Kini se bore da im korona virus ne ugrozi društvene reforme i rast, jer je Kina druga ekonomija na svetu. Kina je na braniku sveta od virusa, da nije Kine i takvih mera predostrožnosti, sve bi bilo mnogo drugačije", rekao je Dačić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Prema njegovim rečima, nije isključeno da je korona virus deo specijalnog rata protiv Kine. Podsetivši na paniku koja vlada u nekim zemljama gde je broj obolelih neuporedivo manji nego u Kini, rekao je da je ta zemlja "ozbiljno pristupila problemu".

"Zahvaljujući rigoroznim merama već je 29.000 ljudi od 70.000 zaraženih izlečeno. To je veliki uspeh", naveo je Dačić, dodajući da su sve aktivnosti u Kini planski osmišljene.

Ilustrujući ozbiljnost pristupa zaštiti i prevenciji protiv širenja korona virusa, rekao je da mu nije bilo dozvoljeno da prošeta centrom Pekinga, da na sastancima nije bilo rukovanja, a da su članovima naše delegacije ponekad merili temperaturu. Dačić je naglasio da je bio "prvi strani ministar u poseti Kini od kada je proglašena epidemija".

"To je dirnulo kinesko rukovodstvo jer smo došli u specifičnom i teškom trenutku za Kinu. A kineski predsednik Si Đinping planira da u Srbiju dođe u septembru", rekao je Dačić.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.