Dačić: Nema pisane odluke Egipta o priznanju Kosova 

Izvor: BKTV News, 19.Jul.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nema pisane odluke Egipta o priznanju Kosova 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da u slučaju priznanja Kosova koje je učinio Egipat nije sve baš jasno, s obzirom da ne postoji pisani trag, ali i da ne treba povezivati temu KiM s aktuelnom posetom predsednika parlamenta te zemlje Beogradu, gde je tema bilateralna saradnja. 

Dačić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministarkom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom Polak Beil, gde je pojasnio da je bivši predsednik Egipta u poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << danima naložio Ministarstvu spoljnih poslova, a portparol Ministarstva izjavio da je Egipat priznao nezavisnost Kosova.

"Nikakve pisane odluke nije bilo", kazao je Dačić i dodao da ni na sajtu egipatskog Ministarstva spoljnih poslova ne postoji nigde informacija da je Egipat priznao Kosovo kao državu.

http://www.bktvnews.com/info/politika/jos-jedna-zemlja-povlaci-priznanje-kosova/191831

"Priština Egipat računa u onih 116 zemalja koje su priznale Kosovo, ali Egipat nije uspostavio diplomatske odnose sa Kosovom i ne glasa za njih u međunarodnim institucijama", kazao je Dačić.

Istakao je i da Egipat ne radi na uspostavljanju diplomatskih odnosa s Kosovom i zahvalio ministarki spoljnih poslova Surinama na tome što je ona prva imala hrabrosti da preispita odluku i povuče priznanje Kosova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Surinam zaintresovan za investicije i transfer znanja

Izvor: RTS, 19.Jul.2018

. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom Polak Bejl kojoj je izrazio zahvalnost na odluci o povlačenju priznanja Kosova i Metohije i razgovarao o mogućnostima za saradnju dveju država u oblasti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.