Dačić: Nećemo sedeti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi RS

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nećemo sedeti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi RS

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da se Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, ne meša u predstojeće izbore u BiH. Istakao je da Srbija neće sedeti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi Republiku Srpsku.
Ivica Dačić je to rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na otvaranju deonice auto-puta od mesta Drugovići do Prnjavora u Republici Srpskoj, čijim je puštanjem u saobraćaj završen auto-put "9. januar" od Banjaluke do Doboja.

"Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, mi se ne mešamo u to za koga treba da glasate, ali ono u šta se mešamo, i to ne samo da pomažemo nego i da maksimalno garantujemo, to je opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda ovde na ovom području", poručio je Dačić.
Ukazao je da nema promene Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti sva tri naroda i oba entiteta.
"To znači da svako ko pokušava da uništi Republiku Srpsku mora da bude svestan da Republika Srbija neće sedeti skrštenih ruku ako imaju takve namere", zaključio je Dačić. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.