Dačić: Naći zajednički pristup između Srbije i SAD o KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2012, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Naći zajednički pristup između Srbije i SAD o KiM

VAŠINGTON -

Neophodno je naći zajednički pristup za rešenje pitanja Kosova i Metohije između Srbije i SAD, kao tradicionalnih saveznika, jer je odnos prema Srbiji važan za regionalni mir i stabilnost, izjavio je u Vašingtonu zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić, koji će danas prisustovati Molitvenom doručku, rekao je dopisniku Tanjuga da će posetu SAD iskoristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da razgovara sa ljudima iz Stejt departmenta i Kongresa.

Već sam razgovarao sa kongresmenima Tarnerom i Rorebaherom i raduje me da smo imali visok nivo razumevanja i saglasnosti oko toga da je neophodno naći zajednički imenitelj između SAD i Srbije, odnosno srpskih interesa na Balkanu, i da su njihovi pogledi relativno slični mojim predlozima koje sam davao za rešenje krize na Kosovu i Metohiji, istakao je Dačić.

On je naglasio da je važno da tradicionalni saveznici kao što su Amerika i Srbija pronađu elemente zajedničkog pristupa za rešenje pitanja Kosova i Metohije, ocenivši da je odnos prema Srbiji važan za regionalni mir i stabilnost.

Dačić je rekao da će tokom posete SAD razgovarati sa kongresmenom Denom Bartonom, koji predstavlja srpski kokus u Kongresu, i da će imati susrete u američkoj DEA i policijama Merilenda i Vašingtona.

To će biti nastavak naše uspešne saradnje koju imamo kao MUP Srbije sa našim partnerima u SAD. Kao rezultat tih dobrih odnosa, naše ministarstvo je pre mesec dana poslalo u SAD posebnog policijskog atašea koji se nalazi u okviru ambasade Srbije u Americi, dodao je Dačić.

On je naveo da su SAD na taj način postale četvrta zemlja u kojoj Srbija ima policijskog atašea, posle Rusije, Makedonije i Slovenije.

Današnjem Molitvenom doručku u Vašingtonu, pored Dačića, prisustvovaće i ministar za dijasporu Srđan Srećković, nekadašnji šef diplomatije i lider SPO Vuk Drašković i funkcioner Ujedinjenih regiona Vlajko Senić.

Molitveni doručak se organizuje u Vašingtonu, u prisustvu predsednika SAD Baraka Obame, američkih političkih i vojnih predstavnika, kao i uglednih gostiju iz sveta.

Centralni događaj predstavlja doručak na kome govori predsednik Amerike i jedan gost čiji se identitet do poslednjeg trenutka ne otkriva. Ceo događaj se sastoji od niza sastanaka s kongresmenima, tematskih skupova i seminara na kojima učestvuju gosti iz celog sveta.

Tradicija okupljanja na Molitvenom doručku počela je 1953. godine, pod predsednikom Dvajtom Ajzenhauerom, koji je okupio grupu kongresmena na skupu, čiji je cilj bio da se pomogne u prevazilaženju podela u tadašnjem američkom društvu.

Kasnije su pozivi da učestvuju na Molitvenom doručku upućeni i stranim delegacijama.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Naći zajednički pristup između Srbije i SAD o Kosovu

Izvor: Blic, 02.Feb.2012

"Neophodno je naći zajednički pristup za rešenje pitanja Kosova i Metohije između Srbije i SAD, kao tradicionalnih saveznika, jer je odnos prema Srbiji važan za regionalni mir i stabilnost", izjavio je u Vašingtonu zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...Dačić, koji...

Nastavak na Blic...

Dačić: Naći zajednički pristup između Srbije i SAD o KiM

Izvor: Politika, 02.Feb.2012

VAŠINGTON – Neophodno je naći zajednički pristup za rešenje pitanja Kosova i Metohije između Srbije i SAD, kao tradicionalnih saveznika, jer je odnos prema Srbiji važan za regionalni mir i stabilnost, izjavio je u Vašingtonu zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...Dačić,...

Nastavak na Politika...

DAČIĆ: NA MOLITVENOM DORUČKU NAĆI REŠENJE KRIZE NA KOSMETU

Izvor: Kurir, 02.Feb.2012

VAŠINGTON - Neophodno je naći zajednički pristup za rešenje pitanja Kosova i Metohije između Srbije i SAD, kao tradicionalnih saveznika, jer je odnos prema Srbiji važan za regionalni mir i stabilnost, izjavio je u Vašingtonu zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...VAŠINGTON...

Nastavak na Kurir...

Dačić: Zajednički pristup Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Feb.2012

BEOGRAD/VAŠINGTON - Neophodno je naći zajednički pristup za rješenje pitanja Kosova i Metohije između Srbije i SAD, kao tradicionalnih saveznika, jer je odnos prema Srbiji važan za regionalni mir i stabilnost, izjavio je u Vašingtonu ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Slobodan Petrović: Hilari Klinton nas podržava (FOTO)

Izvor: S media, 02.Feb.2012

Predsednik SLS i zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović razgovarao je, nakon “Molitvenog doručka” u Vašingtonu, sa državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton o problemima srpske zajednice na Kosovu i Metohiji...- Tokom razgovora, državna sekretarka SAD je podržala proceš decentralizacije...

Nastavak na S media...

Kosovski ministar Petrović sa Hilari Klinton

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2012, 07:00

VAŠINGTON -..Zamenik kosovskog premijera Slobodan Petrović izjavio je Danasu da je u Vašingtonu tokom razgovora sa američkim državnim sekretarkom Hilari Klinton izražen "visok stepen saglasnosti i podrška procesu decentralizacije i funkcionisanju srpskih opština na Kosovu kao najboljem putu za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.