Dačić: MUP predao Sezanovu sliku švajcarskim vlastima

Izvor: S media, 23.Apr.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: MUP predao Sezanovu sliku švajcarskim vlastima

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ukradena slika čuvenog slikara Pola Sezana, koju je u Beogradu pronašla srpska policija, na putu za Švajcarsku i da očekuje da će ona ubuduće biti dobro čuvana.

Sezanovog „Dečaka" avionom vraćaju u Švajcarsku

Pravi kupac Sezana sa Bliskog istoka

Pekar ukrao Sezana

Dačić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je nešto pre 15 sati s beogradskog aerodroma poleteo specijalni avion s predstavnicima švajcarskih vlasti i slikom "Dečak u crvenom prsluku", koja je u februaru 2008. godine ukradena iz Muzeja u Cirihu, a polovinom ovog meseca pronađena u Beogradu.

"Slika je sada u njihovom posedu", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije, izrazivši nadu da će ta slika ubuduće biti dobro čuvana.

Prema procenama, platno čuvenog majstora vredi oko 100 miliona evra.

(Agencije)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.