Dačić: Krivično goniti sve one za vreme čije vladavine je proglašena nezavisnost Kosova

Izvor: BKTV News, 12.Avg.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Krivično goniti sve one za vreme čije vladavine je proglašena nezavisnost Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi krivične prijave trebalo podneti protiv onih ljudi koji su bili na vlasti u vreme kada je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, jer ništa povodom toga nisu uradili.

Dačić je to rekao novinarima upitan o izjavi Boška Obradovića da treba podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića.

Истовремено >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << позивам часне официре ВС и МУП да ухапсе Председника Србије због кршења Устава, гажења председничке заклетве и нарушавања територијалног интегритета и суверенитета државе Србије. Због свега овог против Александра Вучића хитно треба да буде покренут кривични поступак!

"Kada pogledate, u vreme ekipe ljudi, možda ne Boška Obradovića, jer on tada nije bio na vlasti, a ne verujem da će ikad biti, Kosovo je proglasilo nezavisnost. Pa šta da pričam? Šta su oni preduzeli? Svi oni koji sede sada tamo za tim stolom su bili vlada Koštunice i Tadića kada je Kosovo proglasilo nezavisnost. I šta su uradili? Protiv njih treba da se podnese prijava", rekao je Dačić.

Dačić: Nikad nećemo ugroziti odnose sa Moskvom

FOTO: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodao je da je reč o unutrašnje političkim stvarima, a pošto se u bašti hotela Moskva sastao sa portprolkom ruskog ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom pred njen povratak u zemlju dodao je kroz smeh:

Zaharova: Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na poštovanju suvereniteta Srbije

"Hajde da se okrenemo "Moskva šnitu" ".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.