Dačić: Kipar čestita na uspehu referenduma, važan korak ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 16:21

Dačić: Kipar čestita na uspehu referenduma, važan korak ka EU

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa predsednicom parlamenta Republike Kipar Anitom Demetriu koja je čestitala na uspešno realizovanom referendumu, i istakla da se radi o važnom koraku u procesu evropskih integracija Srbije koji su pozdravile i ostale članice EU.

Demetriu je ponovila i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbija prijateljska zemlja i da uvek može računati na snažnu podršku Kipra u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz parlamenta.

Demetriu je istakla da Kipar sa pažnjom prati sva dešavanja u Srbiji, a predsednici dva parlamenta saglasili su se da su odnosi između dve zemlje tradicionalno prijateljski i da se uspešno razvijaju na svim poljima.

Značajan doprinos ukupnim bilateralnim odnosima daje i bliska saradnja između dva parlamenta, ocenjeno je u razgovoru.

Predsednica parlamenta Kipra zahvalila je još jednom na gostoprimstvu prilikom njene nedavne posete Srbiji, ističući da je to bila jedna od njenih najuspešnijih bilateralnih poseta.

Uputila je poziv predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću za uskoro poseti Kipar, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.