Dačić: Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je večeras u Skupštini Srbije da se nada da će za dan, dva moći da saopšti da je još jedna zemlja povukla priznanje Kosova, i to će, kaže, biti 14. po redu koja je to učinila.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA / bb

Dačić je rekao da su od proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova (2008.godine) do 2012.godine, 84 zemlje priznale Kosovo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a da je od 2014. godine kada je on postao ministar spoljnih poslova, 13 država povuklo priznanje, a sedam je priznalo Kosovo.

"Za dan dva, nadam se da ću moći da saopštim i 14. zemlju", rekao je Dačić.

Podsetio je i na strašan pritisak na Srbiju da odustane od aktivnosti s ciljem povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, dok bi Priština mogla da se bori za članstvo u Interpolu i drugim organizacijama.

"Sa tim je gotovo, upozoravam sve, sutra i prekosutra će imati reakciju na to, nastavljamo našu borbu za povlačenje priznanja nezavisnost Kosova", rekao je Dačić i dodao da bi u suprotnom to značilo da Srbija treba da aplaudira i gleda ulazak Kosova u Interpol.

Dačić je naveo da Briselski sporazum, koji je potpisao, nigde ne definiše da Kosovo treba da bude član međunarodnih organizacija.

Haradinaj ZABORAVIO na ostavku, sazvao sednicu vlade

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.