Dačić:Jačanje bilateralnih odnosa na svim poljima s Nemačkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 16:03

Dačić:Jačanje bilateralnih odnosa na svim poljima s Nemačkom

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom i tom prilikom rekao da postoji želja da se jačaju bilateralni odnosi na svim poljima.

Dačić je Šiba obavestio i da će, u dogovoru sa predsednikom Republike i predsednicom Vlade, u skupštini uskoro biti organizovana sednica koja će biti posvećena razmatranju Izveštaja Evropske komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o napretku Republike Srbije za 2020. godinu.

Ambasador Šib je pozdravio spremnost za nastavak dijaloga i istakao da Nemačka ovom pitanju pridaje veliki značaj.

Pozitivno je ocenio inicijativu da Izveštaj Evropske komisije o napretku Republike Srbija bude razmatran u Narodnoj skupštini.

Šib je takođe čestitao Dačiću stupanje na dužnost predsednika parlamenta i poželeo mu uspeh na novoj funkciji.

On je Dačiću uručio pismo predsednika Bundestaga Volfganga Šojblea u kojem uz čestitke u ime Bundestaga i u svoje lično ime izražava zadovoljstvo jer će imati priliku da nastavi saradnju sa Dačićem i spremnost za intenziviranje odnosa parlamenata dve zemlje.

Dačić je ambasadoru Nemačke izložio prioritete rada Narodne skupštine i informisao o trenutnim aktivnostima.

Upoznao je ambasadora sa promenama koje je Narodna skupština već počela da primenjuje, koje za cilj imaju unapređenje rada, a koje su u skladu sa preporukama iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu.

Ističući da je Nemačka jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije, predsednik Narodne skupštine je rekao da želimo da jačamo naše bilateralne odnose na svim poljima.

Sagovornici su se složili da bi razmena poseta predsednika parlamenata značajno doprinela osnaživanju parlamentarne saradnje, a time i ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke.

Predsednik Narodne skupštine informisao je Šiba o planovima za nastavak međustranačkog dijaloga, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Jačanje bilateralnih odnosa na svim poljima sa Nemačkom

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom i tom prilikom rekao da postoji želja da se jačaju bilateralni odnosi na svim poljima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.