Dačić: Izbori na KiM su raspisani i priča je završena

Izvor: Politika, 15.Mar.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izbori na KiM su raspisani i priča je završena

KRALJEVO – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u Kraljevu da je predsednica Narodne skupštine raspisala izbore na Kosovu i Metohiji i da je time je svaka priča završena, mada je bilo pritisaka međunarodne zajednice da se izbori na Kosovu ne raspisuju.

„Srbija apsolutno ne želi da razgovara o tome da li treba da raspisuje izbore na Kosou i Metohiji. Do sada su ti izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bili održavani 12-13 godina i ne znam zašto bi oni sada bili sporni”, istakao je juče Dačić.

Povodom izjave izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da će biti problem ako Srbija održi izbore na Kosovu, Dačić je rekao da to nije pitanje na koje Kacin treba da daje odgovor.

„Neće valjda naša država da pita bilo koga van Srbije da li će da raspiše izbore. Mi smo država čiji suverenitet treba da se poštuje. A Kosovo nije država, barem do sada nije priznata od strane Ujedinjenih nacija”, rekao je Dačić.

On je dodao da pošto Srbija insistira na Rezoluciji 1244, treba videti da li je u delu lokalnih izbora neophodna saradnja sa UNMIK-om, da li će oni biti saglasni da se ti izbori održe.

„Kad je reč o predsedničkim ili parlamentarnim izborima, tu nikakve dileme nema”, ocenio je Dačić.

On je dodao i da izvestolac Kacin treba da se opredeli zašta je zadužen, pošto s jedne strane priznaje nezavisnost Kosova, a s druge strane stalno govori o Srbiji i stvarima koje se dešavaju na delu Srbije za koji on smatra da je nezavisna država.

Tanjug

objavljeno: 15.03.2012
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Izbori na KiM su raspisani i priča je završena

Izvor: Blic, 15.Mar.2012

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u Kraljevu da je predsednica Narodne skupštine raspisala izbore na Kosovu i Metohiji i da je time je svaka priča završena, mada je bilo pritisaka međunarodne zajednice da se izbori na Kosovu ne raspisuju..."Srbija apsolutno ne želi da razgovara...

Nastavak na Blic...

DAČIĆ: IZBORI ĆE BITI I NA KOSMETU, ZAVRŠENA PRIČA

Izvor: Kurir, 15.Mar.2012

Mi smo država čiji suverenitet treba da se poštuje, a Kosovo nije država, barem je do sada nisu priznale Ujedinjene nacije, rekao je šef MUP-a ..KRALJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u Kraljevu da je predsednica Narodne skupštine raspisala izbore na Kosovu i Metohiji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.