Dačić: Bez pobede SPS i SNS u Beogradu nema stabilnosti Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bez pobede SPS i SNS u Beogradu nema stabilnosti Srbije

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su predstojeći izbori za odbornike Skupštine Grada Beograda veoma značajni za stabilnost Srbije koje, kako je ocenio, neće biti ako na tim izborima ne pobede liste SPS-a i Srpske napredne stranke.

Na sednici Gradskog odbora SPS u beogradskom Centru "Sava", Dačić je ocenio da bez razvoja Beograda nema razvoja Srbije, i da je bitno da "postoji korelacija" republičke i gradske vlasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Ovo nisu obični izbori. Sa Aleksandrom Vučićem smo se saglasili da je za aktiviranje naših ljudi bolje da svako ide na svojoj listi. Mi s Vučićem imamo dobru saradnju, i siguran sam da ćemo posle izbora mi i lista SNS imati više od 50 odsto odbornika", kazao je Dačić.

O kandidatu liste SPS-JS za gradonačelnika Beograda - Aleksandru Antiću, Dačić je kazao da poznaje Beograd, jer je već vodio gradsku Skupštinu.

"Antić je jedini koji je na delu dokazao da mu niko ne može ništa kada mu je led pao na glavu. Tajna je u šlemu zato što je crvene boje. A mi treba da budemo taj šlem koji će da zaštiti građane i da im pomogne da ostvare svoje interese", naveo je metaforično Dačić.

On je ocenio da je vreme da SPS pozove sve socijaliste u Srbiji da se vrate "svom izvornom opredeljenju".

"Jedan deo naših članova glasa za druge i to je uredu, jer to su samo prolazne avanture. Zato borba za Beograd znači okupljanje članstva oko naših ideja. Mi smo to što jesmo. Mogu da nas prepoznaju na kilometar. Naša crvena boja je istorijskog karaktera, simbol krvi prolivene za radnička prava u 19. i 20. veku", naveo je lider SPS-a.

Dačić je ocenio da će retorika u predizbornoj kampanji u Beogradu biti "teška i prljava" i da kandidati opozicije "kako god da izađu na izbore, ne mogu da pobede liste SNS-a i SPS-a".

"Kako god da idu: pojedinačno, odvojeno, ili zajedno, neće nas pobediti. Nemoguće je da prazna vreća stoji uspravno", kazao je Dačić i dodao da će na listi koalicije SPS-JS biti intelektualaca, sportista, umetnika, profesora univerziteta.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Bez pobede SPS i SNS u Beogradu nema stabilnosti Srbije

Izvor: Beta, 13.Jan.2018

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da su predstojeći izbori za odbornike Skupštine Grada Beograda veoma značajni za stabilnost Srbije koje, kako je ocenio, neće biti ako na tim izborima ne pobede liste SPS-a i Srpske napredne stranke.Na sednici Gradskog odbora...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.