Ko će biti novi premijer?  ...Neki su  prerano skočili...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će biti novi premijer? ...Neki su prerano skočili...

U Srbiji se kaže - prvo skoči pa reci hop, a ne obrnuto - kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan kako komentariše navode nekih medija da će Ivica Dačić biti premijer posle izbora na proleće.

"Ko će biti premijer... Plašim se da su neki prerano skočili... Kod nas se kaže - prvo skoči, pa reci hop, a ne obrnuto", rekao je Vučić novinarima upitan kako komentariše to što pojedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mediji navode da će Dačić biti novi premijer posle izbora na proleće, o čemu je, kako navode, i sam govorio.

Kaže i da u svojoj partiji ima mnogo onih koji smatraju da bi bili bolji premijeri od Ane Brnabić.

"Ja nisam mislio tako, a nije ni narod. Pa ćemo da vidimo za sledeći put. Rene Dekart je rekao da je radio najbolje raspoređen među ljudima, svi misle da ga imaju dovoljno i niko se ni sa kim ne bi menjao. U našem slučaju svi misle da bi lako bili premijeri i predsednici i bili bolji od drugih. To je prirodna, normalna stvar i dobra za razvoj dinamike u političkom životu, a ko će biti, o tome će narod da da konačni sud", rekao je Vučić.

Upitan da li će Dačić postaviti iste uslove i njemu i opoziciji ako dođe do pregovora o koaliciji, Vučić je rekao da svako ima pravo da postavlja uslove kako želi, ali da je pitanje da li će ti uslovi biti prihvaćeni ili ne.

Vučić je rekao da je SPS to radio i 2012. godine posle izbora i dodao da je to legitimno, kao što je legitimno da svako istakne svoju kandidaturu i svoje želje.

"Ja ih još nisam istakao, polako, videćemo, daleko su izbori", rekao je Vučić i dodao da će svaki politički činilac izaći sa svojim kandidatima pred izbore, što će, dodaje, uraditi i partije u opoziciji i na vlasti, kao i njegova stranka.

Istakao je, međutim, da je sve to pokazatelj da SNS mora da se trudi da sačuva apsolutnu većinu, jer će se u suprotnom, ističe, svi ujediniti protiv njih za 24 sata.

"Biće im potreban jedan dan, kao što je Čedomiru Jovanoviću i Bošku Obradoviću bilo potrebno 24 sata da dođu od velike mržnje do velike ljubavi i želje da uđu u vlast sa jedan, dva, tri posto glasova", rekao je Vučić.

On kaže da oni koji nose najveći teret imaju i najmanje prava i da će zato SNS poslednji izaći sa svojim predlogom, a da će na kraju narod odlučiti koga će podržati.

Vučić je rekao i da politika nije matematika i istakao da je uvek bio u pravu jer kalkulacije njegovih političkih protivnika koje su pravljene pred prethodne izbore nisu bile dovoljno dobre, zato što je uvek pobeđivala politika i suština.

"O tom potom... Za mene je važnije šta će Srbija da radi, da li Srbija može da ide napred, koliko možemo da izgradimo, nego da se danas govori o personalnim rešenjima", naveo je Vučić u izjavi novinarima prilikom posete Leskovcu.

Ne može Đilas da demantuje istinu, imaćemo dobru utakmicu

Ne može Dragan Đilas da me demantuje kada sam izneo precizne brojeve, kao i da je sve zaradio za vreme svoje vlasti, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić u Leskovcu.

On je naveo da to pokazuju podaci, kao i da Đilas sve što radi radi na silu i da zato u narodu nema šanse, jer, kako kaže, narod ne možete da lažete.

"Istina je samo jedna. Podaci koje sam izneo su tačni. Prihod u njegove četiri privatne kompanije su 619, 670 miliona evra, neto dobit prijavljena. Bez regionalnih zemalja, Holandije, Luksmburga, BiH, Crne Gore...je 106 miliona evra čista zarada i to ste zaradili sve dok ste na javnoj funkciji", naveo je Vučić ističući da je za njega to neverovatno.

Vučić je poručio da oni rade svoj posao, imaće svoje kandidate za premijera, neki treći svoje.

"Biće to dobra, prava utakmica, mi ćemo da imamo dobru konkurenciju, jer su svi navalili da sruše SNS, a to je dobro da imamo dobru utakmicu, i volim takve utakmice", poručio je Vučić.

On je istakao da se računaju rezultati, a o tome će da odlučuju građani.

"Oni su vrhovne sudije i uveren sam da će oni dobro odlučiti", poručio je predsednik.

On je ukazao da ljudi kad izlaze na izbore glasaju za sebe i svoju budućnost.

"Gledaju kome mogu da povere decu na čuvanje i ko može da brine o penzijama, i sistemu koji će da funkcioniše i da imate veće penzije i plate."

Svim penzionerima jednokratno 5.000 dinara

Svi penzioneri u Srbiji će dobiti do kraja godine jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, izjavio je Vučić.

Kaže da će penzioneri dobiti i povećanje penzija od decembra ili januara.

"Voleo bih uvek da možemo više da pomognemo najsiromašnije penzionere", rekao je Vučić.

Kazao je da će već od novembarske plate biti uvećane za medicinske radnike i da će medicinski tehničari imati najveće povećenje, najverovatnije od 15 odsto.

"Ove godine od novembra idu veća primanja za ljude u javnom sketoru, za zdravstvene radnike. U Srbiji imamo 57.000 medicinskih tehničara, a zajedno sa oko 1.000 tehničara u socijalnom sektoru, to je oko 58.000 i verujem da ćemo im povećati plate za 15 odsto".

Vučić je naglasio da je to značajano povećanje životnog standarda, s obzirom da je inflacija godišnje do dva odsto.

Kako je rekao, nešto niže povećanje, ali isto veoma značajno, imati i lekari.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ O PISANjU MEDIJA O BUDUĆEM PREMIJERU: Prvo skoči, pa kaži hop, a ne obrnuto

Izvor: Večernje novosti, 03.Sep.2019

U Srbiji se kaže - prvo skoči pa reci hop, a ne obrnuto - kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan kako komentariše navode nekih medija da će Ivica Dačić biti premijer posle izbora na proleće U Srbiji se kaže - prvo skoči pa reci hop, a ne obrnuto - kaže predsednik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.