DPS: Beograd vodi kampanju protiv Crne Gore, Podgorica će odgovoriti

Izvor: RTS, 29.Avg.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPS: Beograd vodi kampanju protiv Crne Gore, Podgorica će odgovoriti

Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista tvrdi da Srbi u toj državi nikada nisu bili, niti će biti ugroženi, ali da se iz Srbije vodi kampanja protiv Crne Gore, te da će država Crna Gora "adekvatno odgovoriti na provokacije".
Na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da Srbija i njegova SPS sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice, u kojima se, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakao, jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji, reagovao je funkcioner DPS-a Obrad Stanišić. 
Stanišić je, kako je prenela RTCG, rekao da se "ovih dana ne slučajno vodi prava hajka, što u Srbiji, što u Crnoj Gori, a sve vezano za navodnu ugroženost Srba u državi Crnoj Gori". 
Ističe da građanima Crne Gore koji se zalažu za dobrobit i prosperitet svoje države "nikad prava neće biti ugrožena", ali da "ima i onih koji sva prava u Crnoj Gori uživaju, a itekako se bore da Crne Gore ne bude kao države" i da "potpomognuti sa mentorima sa strane pokušavaju da ugroze temelje Crne Gore". 
Dodaje da to "ovog puta neće proći" i da će "država Crna Gora adekvatno odgovoriti na ove provokacije". 
Iz vladajuće stranke su poručili i da je Crna Gora nezavisna i nikad se više, kažu, o njenoj sudbini neće odlučivati van njenih granica, preneo je RTCG. 
Inače, na izjavu Dačića već je reagovao premijer Duško Marković ocenom da je izjava šefa srpske diplomatije "netačna i nepristojna". 
Dačić je kritikovao položaj Srba u Crnoj Gori nakon razgovora sa liderom opozicione Nove srpske diplomatije, članice Demokratskog fronta, Andrijom Mandićem. 
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.