DAČIĆ: ZAJEDNIČKI CILJ DS I SNS DVOSTRANAČKA SRBIJA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: ZAJEDNIČKI CILJ DS I SNS DVOSTRANAČKA SRBIJA

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da Demokratska stranka (DS) i Srpska napredna stranka (SNS) imaju zajednički cilj - stvaranje dvostranačke Srbije i dodao da im socijalisti u tome neće pomagati.

"Ove dve stranke žele da stvore dvostranačku Srbiju, ali ja im neću u tome pomagati. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << SPS može da razgovara o promeni izbornih zakona, ali nemam nameru da podržavam promenu izbornih zakona ili Ustava da bih pomogao DS i SPS da stvore dvostranačku Srbiju", rekao je Dačić, gostujući na RTS.

Lider SPS je kazao da ta stranka može da razgovara o promeni izbornih zakona, ali da je protiv vraćanja na većinski izborni sistem.

On je dodao da je "politički nekorektno" što se za većinski sistem sada zalažu one stranke koje su bile protiv takvog izbornog sistema u vreme Slobodana Miloševića.

Dačić je dodao da kontakti DS i SNS sigurno postoje, kao i da je uveren da će te dve stranke, ukoliko posle narednih izbora ne budu mogle da formiraju većinu sa drugim političkih strankama, razgovarati o mogućnosti formiranja vlade dve najveće stranke.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Neću pomoći SNS i DS da menjaju Ustav"

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jan.2011

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka imaju zajednički cilj - stvaranje dvostranačke Srbije i dodao da im socijalisti u tome neće pomagati..."Ove dve stranke žele da stvore dvostranačku Srbiju, ali ja im neću u tome pomagati....

Nastavak na Vesti-online.com...

Približavanje izbora izaziva „varničenja” u vladajućoj koaliciji

Izvor: Politika, 13.Jan.2011

Zašto DS, G17 plus i SPS sve češće insistiraju na razlikama..Pokrećući poslednjih nedelja više zanimljivih pitanja o odnosima u vladajućoj koaliciji, lider socijalista Ivica Dačić je objasnio svoju poziciju – da se i on, kao i drugi na političkoj sceni, brine o pozicioniranju svoje stranke...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.