Ceo svet se bavi Srbima i Albancima, mogu, valjda, i ja

Izvor: B92, 01.Avg.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ceo svet se bavi Srbima i Albancima, mogu, valjda, i ja"

Beograd -- Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić izjavio je da oni koji kritikuju njegove reči o KiM žele celo Kosovo da predaju Albancima.

"Jasno sam izneo svoj predlog da se izvrši razgraničenje šta je srpsko, a šta albansko, jer je to u interesu i Srba i Albanaca, i to je jedino moguće trajno rešenje”, naveo je Dačić u izjavi za Tanjug.

Dačić navodi da oni koji mu zameraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da svojim predlogom navodno nešto izdaje ili provocira sukobe u stvari “hoće da predaju celo Kosovo, jer tako oni vide unutrašnji dijalog".

“Histerični napadi na mene zbog tog predloga pokazuju o kakvim se licemerima radi", dodao je on.

Prema Dačićevim rečima, Srbija nikad neće prihvatiti jednostrano proglašenu nezavisnost, već hoće dijalog o trajnom rešenju.

“Zato su jadni ovi pokušaji da ubiju jedino moguće trajno rešenje koje je u interesu i Srba i Albanaca, a koje prihvataju i Srbi i Albanci", ističe Dačić.

"Ako Holandija i Belgija mogu da razmenjuju teritoriju, ako to mogu Indija I Bangladeš, i mnogi drugi, zašto to ne bi smeli Srbi I Albanci, ako je to rešenje koje garantuje mir u ovom veku", kaže Dačić.

"Ceo svet se, nažalost, bavio Srbima i Albancima, imam pravo, valjda, i ja", dodao je on i istakao da je kompromis "samo onaj dogovor u kome svako dobija pomalo od nečega što ne želi".

"Osim ako moji kritičari ne misle da Srbi treba sve da izgube", navodi Dačić i ukazuje da se to onda ne zove - dogovor.

"Jadno je to što neki misle da biti moderan, liberalan ili proevropski znači obavezno biti antisrpski", naveo je šef diplomatije.

Dačić je u autorskom tekstu za "Blic" od ponedeljka najavio da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je i pokrenuo pitanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, proveriti mogućnost razgraničenja na tom prostoru.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.