Bolton: Očuvanje statusa kvo po pitanju Kosova nije u interesu ni srpske ni kosovske strane

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton: Očuvanje statusa kvo po pitanju Kosova nije u interesu ni srpske ni kosovske strane

"Očuvanje statusa kvo oko situacije na Kosovu nije u interesu ni srpske ni kosovske strane", rekao je pomoćnik predsednika SAD-a za nacionalnu bezbednost Džon Bolton. "Bilo je lepo primiti srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Složili smo se da bi dijalog s Kosovom trebao krenuti napred, budući da ni jednoj strani ne koristi `status kvo`. Vreme je da obe strane deluju", saopštio je Džon Bolton na Tviteru, objavivši fotografiju sa Dačićem sa Belpom kućom u pozadini.
It was a pleasure to host FM Dacic of Serbia today. We agreed that the Dialogue with Kosovo needs to move forward as neither side benefits from the status quo. The time for both sides to act is now. pic.twitter.com/GIrWhAEDsO
— John Bolton (@AmbJohnBolton) July 18, 2019
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.