Bilateralni odnosi Srbije i Jermenije dobri i prijateljski

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilateralni odnosi Srbije i Jermenije dobri i prijateljski

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa zamenikom ministra inostranih poslova Republike Jermenije Artakom Apitonianom, koji je u sastavu delegacije predsednika Republike Jermenije Armena Sarkisjana.
Tokom razgovora razmenjena su mišljenja o stanju i perspektivi bilateralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosa između dve zemlje. U tom smislu istaknut je značaj posete jermenskog predsednika Republici Srbiji.

Naglašeno je da kontakti dva predsednika predstavljaju izvrsnu osnovu za dalje unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Republike Srbije i Republike Jermenije. Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je pravnoj regulativi i potpisivanju bilateralnih sporazuma.
Šef srpske diplomatije je oceno da su bilateralni odnosi Srbije i Jermenije dobri i prijateljski, ali da nisu dovoljno razvijeni, tako da je potrebno intenzivirati politiki dijalog, čemu poseno doprinose posete na visokom i najvišem nivou.
Jermenska strana je posebno izrazila veliko zadovoljstvo zbog odluke Republike Srbije da uskoro otvori Ambasadu Jerevanu, što će svakako doprineti daljem razvoju odnosa između država i naroda dve zemlje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić razgovarao sa jermenskim zvaničnikom

Izvor: B92, 04.Okt.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa zamenikom ministra inostranih poslova Jermenije Artakom Apitonianom, saopšteno je iz Ministarstva...Artak Apitonian je u sastavu delegacije predsednika Jermenije Armena Sarkisjana, koji je u zvaničnoj poseti Srbiji do 5. oktobra...Tokom...

Nastavak na B92...

Dobri bilateralni odnosi Srbije i Republike Koreje

Izvor: RTS, 04.Okt.2019

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa delegacijom Ministarstva inostranih poslova Republike Koreje koja boravi u poseti Srbiji 3. i 4. oktobra radi održavanja redovnih političkih konsultacija između dva ministarstva. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.