Amerika menja pristup načinu rešavanja kosovskog problema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika menja pristup načinu rešavanja kosovskog problema

Imenovanje Metju Palmera za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan pokazuje želju SAD da aktivnije učestvuju u rešavanju problema i pokazatelj je promene stava američke administracije, ocenio je danas šef diplomatije Srbije Ivica Dačić.

"Svi očekuju da SAD povuku priznanje, nije to tako jednostavno za tako veliku silu, možda bi moglo o tome da se razgovara da oni nisu bili glavni kreatori nezavisnog Kosova", rekao je Dačić.

Gostujući na TV Pink, on >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je naveo da je ovo signal da administracija predsednika Trampa menja pristup načinu rešavanja problema i želi se kompromis koji bi uvažio interese i srpskog i albanskog naroda.

"Da smatraju da je sve završeno što bi imenovali predstavnika", rekao je Dačić i podsetio da je Palmer već bio zadužen za region i nije nov.

Na opasku da je Palmeru supruga sa ovih prostora on je primetio da to može da bude i otežavajući faktor jer će pokušavati da bude nepristrasan i izneo bojazan da ne podlegne stereotipima o pogledu na kosovsku krizu koji postoje u Stejt departmanu.

Kako je Dačić najavio u okviru foruma na Bledu koji počinje sutra imaće sastanak sa njim na palmerovu inicijativu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić objasnio ulogu izaslanika za Zapadni Balkan: "Imenovanje Palmera je želja SAD da aktivnije učestvuju u dijalogu"!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2019

Ministar spoljnih poslova je naveo da je ovo signal da administracija predsednika Trampa menja pristup načinu rešavanja problema i želi se kompromis koji bi uvažio interese i srpskog i albanskog naroda...Imenovanje Metju Palmera za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan pokazuje želju SAD da aktivnije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.