Amerika bi mogla da otera Srbiju na “drugu stranu“

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika bi mogla da otera Srbiju na “drugu stranu“

SAD bi trebalo da pokažu više razumevanja i sluha za stavove Srbije u vezi sa pitanjem Kosova, jer bi svojom sadašnjom politikom mogle da oteraju Srbiju na drugu stranu, izjavio je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Amerika ima princip da uvažava stanje na terenu i ne može se doveka držati 'glava u pesku', imajući u vidu realnu situaciju na terenu. A na terenu je situacija da taj problem nije rešen i sada je ključni moment hoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << li američka administracija imati sluha i više razumevanja za pravedne stvari o kojima govori srpska strana", rekao je Dačić u Vašingtonu, u razgovoru sa dopisnicima srpskih medija.

On je naveo da su mnogi američki kongresmeni, sa kojima je prethodnih dana razgovarao, izneli stav da treba naći održivo rešenje za Kosovo, koje bi bilo trajno i obuhvatalo interese i srpskog i albanskog naroda, ali da administracija vodi politiku kao da je pitanje Kosova već rešeno.

"Zamislite situaciju da se u Srbiji, u kojoj je već pala podrška za ulazak u EU ispod 50 odsto, odluči da država ne želi da uđe u EU, nego da želi da ima najbliže odnose sa Rusijom", rekao je Dačić i zapitao kakav bi bio interes Amerike da Rusija u jednom trenutku odluči da u Srbiji postavi neki raketni štit.

On je istakao da se došlo do nivoa gde Srbija više ne može sama sebe da natera na pozitivan pristup evropskim integracijama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.